Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Деца, вие сте на ход! "Да изчистим България заедно" стартира национален конкурс за плакати

Изображение: bTV

Национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“ стартира от днес в рамките на  най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“. Организаторът на конкурса, bTV Media Group има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.

 Участие в конкурса могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст (включително), като изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място (град, село, квартал, междублоково пространство, парк, местност и т.н.) да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември.

 Основното условие, с което младите творци трябва да се съобразят, е плакатът им да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3 (297mm x 420mm). Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Плакатите трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на e-mail адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 5 септември. Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/ настойниците за участие на тяхното дете в конкурса.

 Допълнителна информация можете да намерите в приложеното прессъобщение, на страницата на кампанията „Да изчистим България заедно”, както и във видеото от „Тази сутрин“ с участието на детския писател Радостина Николова и дългогодишния посланик на зелената инициатива на bTV – Стаси Цалова, които са част от журито на конкурса.

Деца, вие сте на ход!

още от Общество
09
Понеделник
Декември