нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Десет българи бяха репатрирани тази нощ от Република Южна Африка

Снимка: Shutterstock

Десет наши сънародници са репатрирани миналата нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те излетяха с румънски евакуационен полет с румънски и други граждани на ЕС. За организацията на завръщането на българските граждани в родината активно съдействаха посолствата ни в Претория и Букурещ, съобщават от МВнР. 

Българите са били втората най-многобройна група на борда на самолета след тази на румънските граждани, уточняват от външно министерство. Самолетът е излетял в 3:00 ч. на 30 ноември от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения. Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.

По информация на посолството ни в Република Южна Африка, във връзка с новооткрития щам на COVID-19 "Омикрон" обстановката постепенно се нормализира, като чуждестранните авиокомпании, които бяха спрели полети, започват да ги възстановяват от днес, съобщават още от МВнР. 

Българското външно министерство изказва благодарност на румънските партньори за оказаното съдействие при репатрирането на българските граждани.

още по темата
още от Общество