нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Доц. Ангел Кунчев стана "Лекар на годината"

Снимка: Кадър от bTV (архив)

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който в Деня на българския лекар празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия - наградата "Лекар на годината 2021", съобщиха от Българския лекарски съюз. 

Доц. Ангел Кунчев работи неуморно за решаването на проблемите в здравната система, а от началото на епидемията показва последователна работа, смело отстоявайки позициите си, допълниха от лекарския съюз.

В Деня на българския лекар - 19 октомври предстои да бъдат връчени традиционните награди на БЛС за принос в медицината. Заради епидемичната обстановка, тази година няма да има официална церемония. Отличията в петте категории на "Лекар на годината 2021" ще бъдат връчени в централата на БЛС.

В категорията "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност" са наградени проф. Димитър Младенов, проф. Тоньо Шмилев, д-р Петър Хаджимитев, д-р Стефан Станев и проф. Пенка Переновска.

За "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники" отличията отиват при доц. Деян Анакиевски, проф. Маринчо Георгиев, д-р Димитър Кючуков, д-р Йордан Спирудонов, проф. Силви Георгиев.

Посмъртно отличие за "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация" ще получи д-р Кирил Еленски, бивш заместник-председател на БЛС. Останалите, наградени в тази категория, са д-р Димитър Димитров, д-р Тодор Коларов, доц. Владимир Гончев и проф. д-р Ива Петкова.

Тази година отличените в категорията за млади медицински надежди "Ти си нашето бъдеще" са дванайсет млади лекари. 

още от Общество