Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Джеф Безос ще дари $10 млрд. за борба с климата

Getty Images

Джеф Безос обеща да дари 10 млрд. долара за борба с климатичните промени на учени, активисти и други ангажирани с каузата групи, предаде „Би Би Си“.

Финансирането ще стартира през лятото и представлява 8% от общото богатство на основателя на Amazon от приблизително 130 млрд. долара. Това се случва, след като редица служители на компанията призоваха тя да предприеме повече действия за ограничаване на въглеродния си отпечатък върху природата.

„Днес с удоволствие обявявам, че основавам Фонда на Земята на Безос. Климатичните промени са най-голямата заплаха за планетата ни. Искам да работя с другите, както за подобряването на вече познатите начини, така и за откриването на нови такива за борба с опустошителното влияние на климатичните промени“, сподели Безос в Instagram профила си.

 

 

Той често е критикуван за това, че не иска да участва в организацията The Giving Pledge, към която милиардерите се присъединяват с обещанието да даряват половината от богатството, което притежават, до края на живота си.

Най-богатият човек в света планира също и спонсориране на космическата си програма Blue Origin.

още от Общество