Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Екоминистърът нареди ТЕЦ "Бобов дол" да спре изгарянето на отпадъци

Новият екоминистър днес направи оглед и на щетите от пожара в Драгоманското блато. Снимка от сайта на министерството на околната среда и водите

ТЕЦ "Бобов дол" да преустанови изгарянето на отпадъци, докато не въведе в ред изискванията от комплексното си разрешително, е разпоредил министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Това съобщи самият той след среща днес в Министерството на околната среда и водите с представители на рециклиращата индустрия.
Димитров припомни, че преди няколко дни той и негови колеги от министерството са били в Бобов дол, където са били повикани да окажат съдействие на прокуратурата, която извършва проверка там.
Тогава самият Димитров заяви, че инспекциите до момента показват, че няма превишение на вредните емисии и не са били горени вредни отпадъци, а той помолил управата на завода да не го правят, докато инсталациите не бъдат приведе в съответствие с изискванията, заложени в разрешителните за такава дейност. При направени прегледи на видеосистемата на предприятието обаче било констатирано, че отпадъци все пак са били горени  въпреки молбата на министъра. Изпратена днес от министъра комисия установила на място, че се извършва горене на отпадъци.
"В най-бърз порядък съм помолил да се изпрати принудителна административна мярка заводът да преустанови изгарянето на отпадъци, каза Емил Димитров и допълни, че отпадъци ще се горят там едва когато се въведат всички изисквания по комплексното разрешително.", посочи министърът.

още от Общество