Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Европа на две скорости" - протестът на превозвачите в снимки

103

Снимка: Дияна Георгиева / Мениджър Нюз

 

"Европа на две скорости = заден ход за България!"; "Макрон = Дискриминация!"; "Макрон, не разделяй Европа!", гласят призивите на превозвачите, които излязоха на мирен протест днес в 11 града в страната. 

Километрични колони от тежкотоварни автомобили и автобуси посрещнаха европейските лидери по бул. "Цариградско шосе" в столицата. Протести днес има още в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, на граничните пунктове Кулата и Илинден. 

Българските автомобилни превозвачи се обединяват срещу готвените промени в регулациите на ЕС за товарните превози, които предвиждат тежки рестрикции по отношение на транспортния сектор в отделни държави членки. Хората от бранша са категорични, че в основата на закона "Макрон" има дискриминация, а промените ще навредят сериозно на българския транспортен бизнес.

Ето какво предвиждат новите европейски правила.

Протестът е мирен. Превозвачите срещат подкрепа, както от правителството, така и от гражданите. Тировете и автобусите се разполагат по начин, който по никакъв начин не затруднява движението. Някои от превозвачите са дошли дори със семействата си.

Вижте кадри от протеста в София, които заснехме за вас.

 

още от Общество
19
Събота
Януари