Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook добавя специална информационна секция за COVID-19

Getty Images

Социалната мрежа Facebook добави специална секция, посветена на актуалната информация за коронавируса. Това стана ясно от изявление на компанията.

Новата опция ще се показва на началния екран на приложението и ще предоставя новини и видеа от здравни власти и световни учреждения, включително и Световната здравна организация. Тя ще бъде достъпна за потребителите в Италия, Франция, Германия, Испания, Великобритания и САЩ, а в следващите дни се очаква броят на държавите постепенно да се увеличи.

„Взехме мерки да се уверим, че всички имат достъп до акуратна информация, че предотвратяваме дезинформацията и лошото съдържание, както и подкрепяме здравните експерти, властите, бизнеса и общностите“, написаха от компанията.

До момента екипът на Facebook предприе редица мерки, свързани с коронавируса – забраниха рекламите на медицински маски за лице, премахват недостоверна информация, свързана със заболяването, даряват 20 млн. долара на здравни организации, а малкият бизнес ще бъде подкрепен със 100 млн. долара под формата на кредити за реклама и субсидии.

Дъщерната компания WhatsApp, от своя страна, стартира информационен хъб в партньорство със Световната здравна организация, УНИЦЕФ и Програмата за развитие на ООН.

още по темата
още от Общество