нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Хекимян се сбогува като водещ на "Тази сутрин" със сълзи на очи

Видеокадър/ bTV

Дългогодишният водещ на сутрешното предаване на bTV, Антон Хекимян се сбогува днес със зрителите на "Тази сутрин" с емоционална реч. От понеделник мястото му заемат новото попълнение в телевизията Златимир Йовчев и Биляна Гавазова, а Хекимян сяда в стола на шеф на новините, актуалните предавания и спорта - постът, заеман доскоро от Венелин Петков, който му беше поверен от новото ръководство на телевизията.

"Седем години вървяхме заедно по този път и за мен, всеки момент е безценен. Аз вярвам, че нищо не започва и завършва с един човек, а за журналистиката това важи с още по-голяма сила. През всичките тези години научих, че най-важното е да бъдем благодарни. Най-голямата сила е да кажем благодаря, затова ще кажа благодаря първо на вас, зрителите....След толкова ранни утрини, повярвайте ми, всеки изгрев си струва!", каза Хекимян на финала в последния си ефир като водещ на сутрешния блок. Хекимян няма да се разделя с навика си да става рано сутрин, "защото пред мен стои голямата задача да развивам новините, актуалните предавания и спорта на bTV.

bTV Новините остават независими, а bTV - телевизията, в която работят най-добрите журналисти в България, подчерта той.

Моментът, който разчуства журналистът до сълзи беше изненада за него - в края на предаването, в студиото влезе продуцентът на сутрешния блок Петър Томов и започна да разказва как Хекимян, който е започнал кариерата си като репортер преди 17 години в телевизията, работи сутрин, обед и вечер и очевидно през цялото време е носил маршалски жезъл в раницата си, който го е отвел до сегашната му позиция.  Слушайки го, очите на журналиста се напълниха със сълзи.

"За първи път си позволявам да си насълзя очите", каза Хекимян в ефира, докато колегите му от сутрешния блок се появиха на заден план с маски, за да му пожелаят на добър час. Същевременно той обясни, че не се разделя с екрана, тъй като ще води част от предизборните студиа, както и изборния ден на 4 април.

От понеделник, 1 март, сутрешният блок ще има не само нови водещи, но и нов час на стартиране. Той ще започва с час по-рано - от 6 ч. сутринта.

още от Общество