Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

И майката на Банев ще бъде обвинена - като член на престъпна група

74

Снимка: Shutterstock

Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария също ще бъде обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, след като днес Евгения и Николай Баневи бяха доведени с два различни полета от Франция. 

Банев е подведен под отговорност като лидер на престъпна група, която източила 4 предприятия и им нанесла щети за над 90 милиона лева. Освен това ще получи обвинение и за пране на над 1 милиард лева, обясни Гешев. Общо обвиненията спрямо Банев са в 5 пункта, а по отношение на обвинението за източване на предприятия, конкретно визирани са  „Полимери“ АД, „Елма“АД, “Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД

Евгения Банева е обвинена за член на престъпна група, която е помагала в източването на въпросните 4 предприятия. Гешев добави и още един, любопитен според него щрих - в дома си  в квартал "Бояна" съпрузите държали незаконно около 100 патрона, за които нямали разрешително. Банев имал оръжие, което обаче му било иззето след обвинение за закана с убийства. "Има и оплаквания от работници на Баневи, че са били бити, а пред домовете им са били оставяни карамфили, но те са от компетенциите на ниво Районна прокуратура и Районен съд", добави Гешев.

Наблюдаващият прокурор Мария Дойчева допълни, че "организираната престъпна група на семейство Баневи е сформирана през септмеври, 2005 година и действа до привличането им като обвиняеми на 22 октомври тази година". 

още по темата
още от Общество
24
Петък
Май