Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Изтеглят всички лотарийни билети от магазините

Снимка: Getty Images

Днес е последният ден, в който всички лотарийни билети трябва да бъдат изтеглени от търговската мрежа. Причината – във вторник държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии. Прекратяват се лицензите за организиране на лотарийни игри, издадени на организатори, различни от държавното тото. Измененията, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов, бяха приети от Народното събрание на 7-и февруари.  

След влизането в сила на промените в Закона за хазарта държавата вече не гарантира обезпечение на билетите и печалбите. Това означава, че търговците не могат да възстановят разходите си, и затова те заплашиха с протести.

Спечелилите преди промените няма да получат печалбите си. Те могат да потърсят правата си по съдебен път, но фирмите собственици на бизнеса са със запорирани сметки.

Припомняме, че Васил Божков е с 11 повдигнати обвинения и все още не е екстрадиран от Обединените арабски емирства. Съпругата му Елена Динева също беше задържана, а в четвъртък спецсъдът ѝ определи гаранция в размер на 1,5 млн. лева, която тя трябва да плати в 14-дневен срок. 

 

още по темата
още от Общество