Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Капачки за бъдеще": Средствата за 50 кувьоза може да се насочат за друга апаратура

Снимка: Shutterstock

Средствата, предвидени за 50 кувьоза - 750 хил.лв., отпуснати с решение на правителството преди дни, да се пренасочат за друга апаратура за диагностика или лечение в отделения по неонатология или педиатрия. Това предложиха представители от благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще", цитирани от Дарик.

Според представители на Инициативата в много от малките болници вече няма нужда от кувьози, тъй като чрез събирането на капачки таза апаратура е осигурена.

Чрез инициативата за събиране на капачки вече са дарени кувьози в болниците в Чирпан, Червен бряг, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа, каза Лазар Радков от "Капачки за бъдеще". Още 5 кувьоза, които в момента са на склад, ще бъдат дарени в болници в Харманли, Берковица, Бяла Слатина, Първомай и Левски.

Със средствата, събрани от последната кампания, ще бъдат осигурени още 8 кувьоза, включително и транспортни, каза още Лазар Радков.

Ако в Министерството на здравеопазването все пак преценят, че ще купят кувьози, да бъде публикуван списък с болниците, в които ще бъдат осигурени, включително и колко недоносени деца се раждат в тях, както и критериите, по които ще се избират болниците, настояват от Инициативата.

още от Общество