нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Kауфланд и дарителската платформа DMS започват съвместна инициатива

Kaufland България и дарителската платформа DMS започват съвместна дарителска инициатива под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От днес до 9 май включително във всички 60 хипермаркета Kaufland в страната ще бъдат разположени кутии, в които клиентите на компанията могат да даряват средства за хора с нужда от лечение, регистрирани в платформата DMS.

„Години наред клиенти се обръщат към нас с молба да разполагат свои дарителски кутии за средства за лечение в нашите хипермаркети. За да осигурим прозрачен процес на дарителство, имахме нужда от експертизата на партньор като дарителската платформа DMS. С тях мечтаем един ден нито един българин да няма нужда от кампания за лечение, но дотогава се надяваме общата ни инициатива да помогне за решаването на проблеми, които не могат да чакат“, заяви Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

DMS се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “. Платформата започва да работи още през 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства с SMS-и. Днес в DMS може да се дарява и онлайн, а Kaufland разширява възможностите за дарение на място в своите магазини. Два пъти годишно - за Великден и Коледа - във всеки хипермаркет от веригата ще бъдат разполагани дарителски кутии, а събраните в тях средства ще бъдат разпределяни между всички активни кампании за лечение в DMS.

„Признателни сме на Kaufland, че ще даде възможност на своите клиенти да подкрепят кампании в DMS, които набират средства за лечение. Дарените средства ще подкрепят болни хора, за които DMS е надежда - за животоспасяваща операция, рехабилитация или скъпоструващи лекарства. Благодарим на всеки, който дарява и помага на човека в беда!", каза директорът на Български дарителски форум Красимира Величкова.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди. Сред тях е и призът "Най-голям корпоративен дарител" на Българския дарителски форум в категория „Най-голям обем финансови дарения“ за 2018 година. За този период Kaufland България е дарила над 464 хиляди лева, с които са подкрепени проекти и инициативи в областта на околната среда, в подкрепа на талантливи деца, в помощ на уязвими групи и в подкрепа на развитието на български производители.

 

още от Общество