Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мая Манолова демонстративно изгори протоколи от последните местни избори пред ЦИК

Снимка: Фейсбук

Изборни протоколи от последните местни избори бяха изгорени публично пред сградата на Централната избирателна комисия в София. Акцията, която цели да се принудят управляващите да въведат машинното гласуване, беше организирана от бившия омбудсман и настоящ председател на гражданската платформа “Изправи се. БГ“ Мая Манолова. Събитието се охраняваше от една пожарна кола.

Според Манолова ЦИК умишлено бави обществената поръчка за осигуряването на машините и така нарушава промените в Изборния кодекс.

"ЦИК не обявяват тази процедура за обществена поръчка заради Борисов. Надявам се инстинктът му на пожарникар да сработи и да разбере, че ако не въведе машините, този огън ще му запали и стола. Този път фалшификациите няма да минат. Наистина е време за честни избори", каза тя и предложи България да поиска машини от Белгия при следващи избори.

Припомняме, че след местните избори Манолова заведе дело за касиране на вота, но съдът отхвърли на две инстанции искането за отваряне на секции, в които имаше съмнения за манипулации. 

още по темата
още от Общество