нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

МВР защити действията на полицаите при блокадите на магистрали

Снимка: Мениджър нюз

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани, заяви главен комисар Ивайло Иванов във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи.

В разпространено до медиите изявление той подчерта, че служители на МВР са били обект на агресия по време на няколко нерегламентирани протестни мероприятия: на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала "Тракия", на магистрала "Марица", на магистрала "Струма" и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна.

"Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права", се посочва още в изявлението на главния секретар на МВР. 

"Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица. Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони", посочва още Ивайло Иванов.

В заключение той изказа личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. 

още от Общество