Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

На Кулата спря пропускането на туристи от трети страни

Снимка: Guliver/Getty Images

Трафикът на единствения отворен от днес за туристически пътувания към Гърция граничен пункт - Кулата- Промахон е интензивен, но преминаването става по-бързо, тъй като от 8 часа тази сутрин не се пропускат граждани на трети страни, съобщиха от Гранична полиция. Ограничението най-вероятно се отнася за гражданите на Сърбия и Северна Македония, които в последните 10 дни използват достъпа през България за ваканционни пътувания в Гърция.

Туристи не се пропускат през всички останали наши гранични пунктове с Гърция. През ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград могат да преминават само лица с разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция.

На пунктовете Илинден и Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград - само сезонни работници. През ГКПП Маказа мога да преминат собственици на имоти в Гърция с документ за собственост, уточняват още от Гранична полиция.  ГКПП Златоград е затворен за преминаване и в двете посоки.

България оставя отворени за свободно влизане от Гърция всички свои работещи пунктове независимо дали става въпрос за туристически или друг вид пътувания.
 

още от Общество