Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Налагат запор на имоти за над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Снимка: Фейсбук

Имущество на стойност над 310 милиона лева на Ветко и Маринела Арабаджиеви и още 9 юридически лица ще бъде запорирано по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Производството в Комисията е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за участие на лицата в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари. Поисканите от Комисията обезпечителни мерки на имуществото за над 310 милиона лева са допуснати, съобщиха от КПКОНПИ.

Двамата бяха арестувани по обвинение в лидерство и участие в организирана престъпна група, след няколкомесечно издирване във ваканционен имот на Георги Семерджиев -Жоро Шопа в Испания. Те отказаха доброволно да се завърнат в България и се наложи да бъдат екстрадирани принудително. Ветко Арабаджиев продължава да е в следствения арест, докато съпругата му Маринела бе пусната под домашен арест наскоро заради влошено здравословно състояние. Впоследствие обаче Апелативният съд отмени решението за освобождаването ù от следствения арест.

още от Общество