нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нестле за Живей Активно стартира днес с дигитална карта като на Бостънския маратон

Най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Нестле за Живей Активно! и ЕСРИ България, лидер в областта на географските информационни системи (ГИС) у нас, представят специално изработени дигитализирани маршрути за провеждането на кампанията, която днес има своя 15-ти пореден старт. Официалното откриване е от 10.00 ч. със сборен пункт пред пилоните на НДК. Тази година предизвикателството от Нестле за Живей Активно! е "да направим заедно 15 000 000 крачки по един от предварително обявените за ходене четири маршрута в столицата - НДК – Южен парк, Борисовата градина, Северен парк, парк Възраждане. За тези, които предпочитат да бъдат активни заедно с домашните си любимци има обособен и пети маршурт - приютът в Долни Богров.

Всички участници в инициативата днес могат да разчитат на дигитална карта, разработени специално за кампанията, така че преживяването им да бъде едновременно по-интеракивно, но и безопасно. Технологията е същата, която компанията ЕСРИ ползва и в изготвянето на маршрута на Бостънския маратон, както и други популярни състезания, а картата може да бъде изтеглена оттук.

Всеки ще може в реално време да проследява достигането на поставената цел с помощта на аналитичен уеб дашборд. ГИС приложенията ще предоставят на хората и възможност за избор на един или повече маршрути, които са визуализирани за лесен ориентир. Също така всеки ще може да зададе старт на своята пешеходна разходка и да отбележи броя на участниците, с които се е включил, а на секция „ФИНАЛ“ ръчно или автоматично да въведе броя изминати крачки спрямо съответния маршрут. На края на интерактивната част на активния ден ще бъдат засечени колко души са се включили за изминаването на 15 000 000 крачки.

„Благодарим на ЕСРИ България, че застанаха зад нашата мисия да мотивираме хората да бъдат причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние. Заедно успяхме да осъществим идеята ни да предоставим на хората възможността да извървим 15 000 000, всички, в един ден, без това да нарушава препоръките за безопасност. Така в реално време всички ще следим колко ни остава до достигането на тази цел.“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

още от Общество