Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Принц Чарлз посвети в рицарство носителя на литературен Нобел Казуо Ишигуро

34

Снимка: Guliver / Getty images

Роденият в Япония британски романист Казуо Ишигуро бе удостоен с рицарско звание лично от принц Чарлз, пише Daily Mail. Това се случи на специална церемония в Бъкингамския дворец. 

64-годишният сър Казуо Ишигуро коментира отличието като част от неговата „голяма любовна връзка с Великобритания“.

"Всичко това е част от моята история за това, че идвам от друга страна и израствам в тази страна. Това е част от голямата ми любовна връзка с Великобритания и британската култура", са думите на автора.

Ишигуро, по чиято книга "Никога не ме оставяй" е направен филмът от 2010 г. с Кийра Найтли и Кери Мълиган, е роден в Нагасаки, но се премества от Япония във Великобритания, когато е на пет години. 

Той каза, че има "нещо приятно" в това да се премести на място, което е било смятано за "вражеска култура" за Япония през Втората световна война. Писателят казва, че е "привилегия" да има успешна кариера във Великобритания и това би се възприело от покойните му родители като "оправдание за необходимостта им да се преместят".   

Ишигуро е автор на осем книги, преведени на повече от 40 езика. Най-известните му романи са "Остатъкът от деня" и "Никога не ме оставяй", по които бяха направени и филмови екранизации

В момента той живее в Лондон със съпругата си Лора и дъщеря им Наоми. Двете го съпровождаха на церемонията в Бъкингамския дворец.

още по темата
още от Общество
20
Понеделник
Май