Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нов опит за спиране на БНР бил предотвратен от ръководството

Нов опит за спиране на излъчването на Българското национално радио бил предотвратен от ръководството на радиото. Това сподели директорът на медията Светослав Костов, цитиран от DarikNews. Това се е случило миналата седмица. В края на работния ден в четвъртък частната компания НУРТС уведомила с писмо БНР за профилактика, планирана да трае през целия следващ ден. Така на 4 октомври е трябвало да спре не само "Хоризонт", но и радио "София", и "Христо Ботев" за времето от 9 до 17.00 часа.  Уведомителното писмо обаче е било получено към 16.30 и до 17.00 часа е оставало съвсем малко време за отговор. "Веднага се събра Управителният съвет на радиото, главният инженер, шефът на централната апаратна, на техниката, шефът на правния отдел и написахме писмо до НУРТС, че спираме всички профилактики", каза Костов.

Аргументът на ръководството на радиото е бил, че точно в този момент, когато радиото бе глобено заради спирането на сигнала и вървят проверки на прокуратурата и АДФИ, не е редно да се правят профилактики. Освен това искането е за спиране на сигнала в петък сутринта, а БНР по принцип предава парламентарния контрол от 11.00 часа. Това е моментът и в който тече кампания за местни избори, има предизборни клипове и реклама, изтъква като мотиви в писмото си ръководството на БНР.

"А профилактиките до края на годината не са никак малко - със сигурност над 25", добави Костов. 

"Приемам го като саботаж и провокация. Писмото беше получено след 16 часа, за да изтече работното време и до 17”, каза още той. Костов е категоричен, че новият опит за спиране на сигнала не е случаен.

За новия опит за саботаж УС на БНР е разпратил писма и до СЕМ, КРС и ДАНС. Екипи от спецагенцията и прокуратурата се очакват на проверка, но реакция от медийния регулатор и комисията засега няма, каза директорът на радиото.

 

още от Общество