Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нов търг или концесия за спирките в Пловдив след фалита на „Лафка“?

Снимка: Getty Images

„Ако концесионерът на спирките в Пловдив обяви официално, че се отказва от договора, те трябва да бъдат обявени за концесия или на нов търг за наемане. В това състояние няма как да останат“. Това заяви пред БНР кметът на Пловдив Здравко Димитров. Повод за изказването му стана затварянето на обектите на „Лафка“, които стопанисват обектите на спирките на градския транспорт в Града под тепетата.

„При създадените условия е невъзможно те да останат в сегашното състояние. Условията на новата концесия или търг тепърва ще бъдат уточнявани“, подчерта Димитров.

Той отрече да е получавал официално уведомление от концесионера за бъдещите му намерения.  

„Защо изпаднахме в тази ситуация, не зная. Това е нещо направено, нещо работещо и трябва да се продължи“, категоричен е кметът Здравко Димитров. И припомни, че концесията на 314 спирки в общината е предоставена на фирма „Елиза 1999“ – собственост на „Лафка  Маркет“.

В събота павилионите на „Лафка Маркет“ официално прекратиха дейност. Това се случи няколко дни, след като държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта, които отнеха лицензите на частните лотарии. Около половината от приходите на веригата са идвали от продажба на талоните на  „Националната лотария“.  

 

още по темата
още от Общество