Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Пешеходен мост се срути в Индия. Най-малко 5 жертви, над 30 са ранени

41

Рухналия мост в Ню Делхи през 2010 г.

Снимка: Guliver / Getty images

Най-малко петима души са загинали, а десетки са ранени, след като пешеходен мост се срути близо до централната гара в Мумбай, Индия, предава ВВС.

Мостът рухнал в 19.30 часа местно време (14:00 по Гринуич), когато пътнически влак е навлизал в гарата Chhatrapati Shivaji.

Най-малко 30 души са ранени, според индийските медии.

Това не е изолиран случай в Индия. Само в Мумбай такъв инцидент имаше преди две години, когато загинаха 23 души. А преди по-малко от година, вост рухна в град Варансай, убивайки най-малко 18 души. През септември миналата година 1 човек загина, а няколко други бяха ранени, когато част от мост се срути и в Калкута.

Поредният фатален инцидент предизвика гняв и възмущение сред жителите за лошото състояние на публичната инфраструктура в града. Смята се, че мостът, поддържан от общинската корпорация Brihanmumbai, е на възраст поне три десетилетия и е бил одитиран само преди шест месеца. Това е най-натовареният железопътен обект в града, обслужващ около три милиона пътнициежедневно, пишат местните медии.

 

 

"Цялата структура се срина пред мен. Навсякъде имаше отломки", разказва очевидец пред NDTV.

Премиерът на страната Нарендра Моди изрази дълоката си болка от случилото се. Управителят на щата Махаращра Девендра Фаднавис разпореди разследване на инцидента на най-високо равнище и обеща обезщетение на семействата на загиналите.

още по темата
още от Общество
23
Четвъртък
Май