нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петър Москов прогнозира бъдещ фалит на големи болници

Снимка: Shutterstock

Категоричният извод от последните два месеца е, че България се справи и не допусна масово разпространение на заразата с коронавирус сред населението. За това трябва да се отдаде по категоричен начин дължимото на хората, които вземаха тези решения за взетите мерки, както и за всеки един от нас, който ги е спазвал. Това заяви в ефира на bTV бившият министър на здравеопазването Петър Москов. 

Той прогнозира, че ще има програмиран фалит на големите болници, които ще са специализирани за лечение на коронавирус, тъй като пациентите няма ги изберат за лечение на други здравни проблеми. 

"Очаквам това решение да бъде променено с ясна директива на министъра и на това правителство", каза още Петър Москов и добави, че заплащането на медицинския персонал в тези болници е паднало с 30-40%. 

"Не беше нужно системата да посреща натоварване, каквото имаше в голяма част от европейските държави и не само там. Продължаваме да не знаем какви цели преследваме. Начинът, по който падат мерките без ясна връзка с достигането на някаква цел, ще доведе до невъзможност при нужда от нови мерки, те да бъдат приети от обществото. Това е лошият извод. Криза се управлява до известно време през страх, но после трябва да стане през създаване на хоризонт и перспектива“, каза още Москов. 

още по темата
още от Общество