нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Почина журналистът Георги Коритаров

Снимка: Facebook/Георги Харизанов

На 61-годишна възраст внезапно почина журналистът и филолог Георги Коритаров. За трагичната вест съобщи Георги Харизанов, изпълнителният директор на телевизия „Европа“, където през последните три години Коритаров водеше предаването „Свободна зона“.

„Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим… Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно“, написа Харизанов в профила си в социалната мрежа Facebook. Журналистът е бил приет вчера по спешност в болница "Токуда" с положителен тест за COVID-19.  Преди това е водил редвонот си сутрешно предаване, но е имал симптоми като затруднено дишане, сърдечна аритмия. По обяд се влошил и бил откаран в болницата, но днес сутринта е загубил битката с болестта. 

Скъпи приятели, Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как...

Публикувахте от Георги Харизанов в Вторник, 6 април 2021 г.

След малко повече от месец Георги Коритаров щеше да навърши 62 години. Той е роден в София, където през 1979 г. завършва славянска филология. Журналистическият му път започва от вестник „Демокрация“ и продължава в Радио „Свободна Европа“. Там започва работа като политически репортер през 1992 г., а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Преди полунощ“ и „Светът в 13“.

През 2003 г. води прегледа на печата в ефира на bTV, после се мести в Нова телевизия, където има собствено токшоу, а след това става част от сутрешния блок на медията. В периода 2010-2018 г. работи в „ТВ плюс“, преди да се премести в телевизия „Европа“, където остава до смъртта си.

Екипът на „Мениджър Нюз“ поднася искрени съболезнования на семейството и неговите близки!

още от Общество