Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Правят нова експертиза на СРС-тата по делото „Иванчева”

Снимка: Shutterstock

Съдът назначи нова гласова експертиза на СРС-тата по делото „Иванчева” по искане на подсъдимите. Тя трябва да установи има ли манипулация в разговорите между Иванчева, заместничката ú като кметица на "Младост" Петрова и Дюлгеров, който бе привлечен като обвиняем за посредничество в предаване на сумата, открита в автомобила на Иванчева при задържането й пред Спортната палата. Резултатът от нея се чака в рамките на месец.

Процесът вървеше към пледоарии и присъди на втора инстанция, но допълнителните искания осуетиха развръзката. Съдът призова обвиняемите да не протакат делото. Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ – Биляна Петрова са обвинени във взимане на подкуп от 70 000 лв. На първа инстанция Иванчева бе осъдена на 20 г. затвор, а Петрова - на 15 години. 

Пред Нова телевизия прокурорът уточни, че ще пледира обвиняемите да бъдат признати за виновни не само за искане, а и за получаване на подкуп. „Много време е изгубено по отправяне на искания, обсъждането им от съдебния състав и в 90% от случаите тяхното отхвърляне”, заяви прокурор Тихомир Стоев. 

„Присъдата ще бъде потвърдена, плюс-минус нагоре. Не очаквам справедливост. Искаме петиция до ЕК за независимо разследване”, заяви Биляна Петрова.

„Седем пъти са избирали, докато се падне съответния съдия”, каза Десислава Иванчева.

Следващите заседания по делото е на срочено на 3 и на 6 юли. 

още по темата
още от Общество