Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Предлагат 24-часова платена зона за паркиране в район „Оборище“

Снимка: Getty Images

„Има предложение от живущите платената зона за паркиране в район „Оборище“ да бъде направена 24-часова, включително събота и неделя“. Това обясни кметът на столичния район „Оборище“ Николай Александров.

Причината е, че живеещите в района страдат от липсата на места за паркиране след 19:30 ч. заради посетители на търговски обекти и заведения, които след този час оставят колите си в района.

„Живеещите са платили годишен стикер, но не им е осигурено място, за да си го ползват. Има участъци, където са продадени определен обем стикери, но в същото време няма теоретично толкова места за паркиране“, посочва Александров мотивите на жителите за искането им.

Друга идея на живеещите в района е да се разшири обхватът на синята зона за сметка на зелената.

„Синята и зелената зона имат дисциплиниращ ефект – мисли се къде да се остави автомобила, колко време да се използва. Подхожда се разумно, а не нехайно“, твърди кметът на „Оборище“ Николай Александров, цитиран от БГНЕС.

Александров разкри, че до 10 дни районната администрация на „Оборище“ ще внесе предложение в Столичната община за изграждане на платен многоетажен паркинг. Една малка част от него ще бъде подземна, а другата - наземна. Предлага се той да се построи около пазара за животни, намиращ се зад театър „София“. 

 

още по темата
още от Общество