Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Президентът Румен Радев ще представи позицията на България на конференция на ООН за климатичните промени

Снимка: EPA-EFE / ANDRZEJ GRYGIEL 

Президентът Румен Радев ще представи днес позицията на България пред участниците в Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP24) в полския град Катовице.

Участието на българския държавен глава в глобалния форум е по покана на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и президента на Полша Анджей Дуда.

Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата е висшият орган на Конвенцията и се свиква в края на всяка календарна година.

Във форума участват държавни и правителствени ръководители на страни-членки на ЕС, представители на международни организации, както и на държави от цял свят.  Очаква се на срещата да присъстват близо 30 000 делегати от цял ​​свят, включително правителствени лидери и министри, отговарящи за екологичната политика. Срещата на върха на COP24 ще се проведе от 2 до 14 декември 2018 г. 

Сред целите на форума в Катовице е да се приемат правила за прилагане на Парижкото споразумение от 2015 г.

Предвижда се днес държавният глава Румен Радев да има и двустранна среща с президента на Конфедерация Швейцария Ален Берсе.

още от Общество