нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Принц Уилям: Да се фокусираме върху Земята, а не върху "следващото място" за живот

Getty Images

Британският принц Уилям се обърна към милиардерите, участващи в надпреварата в космическия туризъм, като каза, че най-големите мозъци в света трябва да се фокусират върху решаването на екологичните проблеми, пред които е изправена Земята, вместо да търсят „следващото място“ за живот.

В интервю за „Би Би Си“ херцогът на Кеймбридж предупреди за нарастване на „климатичната тревожност“ сред младите поколения преди връчването на първите награди „Ъртшот“, които ще отдават почит на хората, ангажирани със спасяването на планетата.

„Наистина е много важно да се фокусираме върху планетата, вместо да се отказваме и да се отправяме в Космоса, за да опитаме да измислим решения за бъдещето“, поясни принц Уилям.

Той коментира, че няма „абсолютно никакъв интерес“ да лети в Космоса, като добави, че има „фундаментален въпрос“ относно въглерода при космическите полети.

По-късно този месец ще станат ясни първите носители на приза „Ъртшот“. Те са общо петима и всеки от тях ще получи премия от 1 млн. паунда на специална церемония.

Междувременно вчера холивудският актьор Уилям Шатнър стана най-възрастния мъж, излизал извън пределите на нашата планета. Това се случи на борда на капсула на Blue Origin, притежавана от предприемача Джеф Безос, който по-рано през годината бе сред първите космически туристи на компанията.

Мисии с такива изпълниха още Ричард Брансън и Virgin Galactic, както и SpaceX на Илон Мъск.

още от Общество