нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първи сняг на Балканите

Снимка: Guliver/Getty Images

Студеният фронт, който обхвана Балканите през последното денонощие, донесе и първия за сезона сняг в региона, отбелязват македонските средства за масова информация.

След драстичния спад на температурите с повече от 10 градуса по Целзий в планинита Яхорина и Белашница в Босна и Херцеговина се е образувала снежна покривка, макар че според синоптиците тя няма да се задържи, предаде порталът Press 24 Термометрите в региона са паднали до минус два градуса под нулата.

„Планините в Черна гора побеляха“, предаде електронната медия „24 Инфо“, като уточни, че сняг е валял в планината Дурмитор. През следващите дни в страната се очаква променливо облачно време, допълни медията.

Сняг по високите планински части над 2000-2200 метра и у нас, прогнозираха още вчера синоптиците.

Само за няколко часа Северното Адриатическо крайбрежие и Горски котар в Хърватия бе обхванато от лошо време, придружено с интензивни гръмотевични бури и наводнения, съобщи по-рано македонското електронно издание МКД.

Бурните облаци се насочват по-широкия крайбрежен район, така че в Хърватия се очакват още силни бури, предупредиха синоптиците. В цялата страна е в сила жълт предупредителен код.

Силни гръмотевични бури и ветрове удариха и столицата Загреб в четвъртък, като части от града се оказаха под вода. Проливни дъждове засегнаха също и Задар и околностите му.

още от Общество