Затвори

Пуснаха под гаранция от 15 000 лв. обвиняем по делото срещу Васил Божков

Снимка: Shutterstock

Един от членовете на Комисията по хазарта Тодор Марков, който е сред разследваните по делото срещу бизнесмена Васил Божков, беше пуснат на свобода срещу гаранция от 15 000 лв., информира БГНЕС. 

Марков беше обвинен по делото на Васил Божков през февруари, но после беше пуснат под домашен арест. Миналата седмица мярката му за неотклонение е изменена в гаранция, а след заседание днес Апелативният специализиран наказателен съд е потвърдил решението като правилно. 

Един от мотивите на съда е, че за Марков няма доказателства да е участвал в организирана престъпна група. Нямало и реален риск да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода. 

Към момента на задържането си той беше началник на отдел „Контролна дейност“ в Комисията по хазарта и още не е отстранен от длъжност, но според запознати сам възнамерявал да подаде оставка.

От 2014 г. до 2019 г. Тодор Марков е бил младши експерт и е изпълнявал по-скоро деловодни функции. Според защитата му в това качество той не е могъл да влияе върху работата на членовете от комисията по хазарта.

още по темата
още от Общество