Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Разпитват днес очевидци на атентата в Сарафово

100

Снимка: Shutterstock

Очевидци на атентата в Сарафово от 18 юли 2012 г. ще бъдат разпитвани днес от специализирания съд на изнесено заседание в Бургас, съобщава 24 часа.

В продължение на два дни показания ще дадат свидетели от Бургас и близки населени места, които имат отношение към събитията, както и служители от летището в Сарафово.

На 18 юли малко след 17 ч. на паркинг пред терминал пристигащи на Летище Бургас избухва бомба близо до автобус с израелски туристи, при която загиват петима израелски туристи и шофьорът на автобуса, 36-годишният Мустафа Кьосов от Якоруда. Над 30 души бяха ранени. На място загина и терористът, носил бомбата в раница - алжирецът с френски паспорт Мохамед Хасан Ел Хюсеини.

Подсъдими по делото са Мелиад Фара от Австралия и Хасан Ел Хадж Хасан от Канада, които все още се издирват от Интерпол. Според обвинението те са помогнали на атентатора. Подсъдимите са в неизвестност и срещу тях процесът върви задочно. По данни на прокуратурата двамата са били в България около 20 дни преди атентата, като Фарах трябвало да проучи кога пристигат израелски туристи и какви са мерките за сигурност на летището.

Роднини на загиналите израелци предявиха срещу двамата подсъдими рекордни искове за неимуществени вреди, които възлизат на близо 200 млн. лв.

още от Общество
18
Петък
Януари