нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Откриха още едно тяло в изгорелия автобус. Окончателно, жертвите са 45

Снимка: Shutterstock

Окончателно, жертвите в катастрофата на магистрала "Струма" са 45. Разследващите са открили още едно тяло на дете в изгорелия автобус. Новината потвърди за Нова телевизия зам.-главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов. 

"За съжаление, мистерията е разкрита. Няма осми спасен. Тялото е на дете. В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", заяви той.

Припомняме, че вчера на пресконференция на Прокуратурата беше обявено, че резследващите са открили само 44 тела, а един от ранените твърдял, че оцелелите са 8, а не 7. От болница "Пирогов" обаче потвърдиха официално, че в нощта на трагедията са приели само 7 души от катастрофата на магистрала "Струма". 

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя. Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите. Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента. 

още по темата
още от Общество