нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

С голям концерт и благотворителен базар отбелязваме Международния ден на глухите

12 организации за хора с увреден слух обединяват усилията си за отбелязване на Международния ден на глухите на 23 септември.

Поредица от събития под мотото "Продължаваме ЗАЕДНО"  ще стартират тази събота от 10.00 ч. на мястото на бившия мавзолей, с благотворителен базар. Зад щандовете ще застанат представители на всяка една от организациите за хора с увреден слух и техни партньори, които ще се представят с интересни презентации и хенд мейд асортимент.

На същото място в 18:30 ще започне концерт с грандиозно шоу и мимове. На сцената ще излязат артисти от българската музикалната сцена, които подкрепят събитието, като за първи път техните изпълнения ще бъдат достъпни, както за глуха, така и за чуваща публика. Музиката ще бъде пресъздадена в жест от познатите група “Жестим”.

Красотата на мимиката ще бъде демонстрирана от мимове, които ще се смесят с тълпата в градинката на Народен театър ”Иван Вазов”. На сцената ще се представят и децата от Специално училище за ученици с увреден слух ”Проф. д-р Дечо Денев” - гр. София.

Николай Нинов, председател на Национално представената организация Съюз на глухите в България изтъкна, че

Глухите хора заслужават внимание и подобаващо честване на техния празник, отбеляза Николай Нинов, председател на Национално представената организация Съюз на глухите в България.

“Целта на обединението е да покажем на обществото и на глухите хора, че продължаваме заедно”, коментира и Митко Якимов председател на Фондация  “Глухи без Граници”.

още от Общество