нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Само месец до крайния срок за участие в Web Report 2021

Конкурсът за добра журналистика Web Report 2021 e в разгара си. Авторите имат още месец, в който могат да участват и да изпращат своите материали. "Предвид интересните за журналистите времена, в които ще се намираме и в оставащия месец до края на конкурса, прогнозираме, че ще имаме доста актуални теми", напомнят по повод крайния срок за участие организаторите Dir.bg.

До 17 май журналистите могат да изпращат своите материали в различните категории - Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. Web Report 2021 дава още една възможност за участие на кандидатите - изключително актуалния жанр Подкаст.

Компетентното жури, което ще оценява журналистическите материали вече работи по тях, а надпреварата впечатлява с разнообразие от теми и автори. Сред водещите имена в българските медии, заети с отговорната задача да ги оценяват, са представители на телевизии, радио, печатни и онлайн издания, журналистически организации и бизнеса.

Сред професионалистите с тежка дума в Web Report 2021 са Владимир Жеглов (основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Елица Николова (главен редактор на сп. „Мениджър“), Евгения Атанасова – Тенева (продуцент и водещ в БНТ), Антон Хекимян (Директор „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV), Методи Владимиров (продуцент и водещ в NOVA), Ива Дойчинова (директор на Радио „София“, БНР), Владимир Йончев (главен редактор на OFFNews.bg), Галина Александрова (главен редактор на 3e-news.net), Анна Заркова (журналист и писател, главен секретар на СБЖ), Ваня Николова (журналист, сценарист),  Найден Тодоров (председател на Асоциацията на спортните журналисти в България), Евгени Димитров (основател на агенция „Булфото“), Илияна Захариева (директор „Корпоративни комуникации”, А1).

Web Report е утвърден конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти в бурно развиващата се информационна среда. Краткото послание на тазгодишното, четвърто издание е „Когато авторите говорят с факти“ и дава най-пълна представа за основните изисквания към материалите – достоверност, обективност, източници на информацията.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия. Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото, видео и подкаст публикации със специални награди. На церемонията по връчването на наградите по традиция ще бъде обявена и наградата „Млад автор“.

Одобрените за участие журналистически материали се публикуват в специалната категория „Участници“ в сайта на Dir.bg https://webreport.bg. Също там може да бъде намерена още информация за конкурса и пълните изискванията към материалите. Подробности и във Фейсбук страницата https://www.facebook.com/webreportdir.bg.

Изисквания и допълнителна информация:

За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 17.02.2020 – 17.05.2021 г.

Конкурсът вече е отворен за участие и заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл webreport@webreport.bg.

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. на 17.05.2021 г.

още от Общество