Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шефът на комуникациите на Боинг подаде оставка заради статия отпреди 30 години

Guliver/ Getty Images

Шефът на комуникациите на авиогиганта Boeing Нийл Гоулайтли неочаквано подаде оставка след жалба на служител срещу статия на бившия американски военен пилот от преди 33 година, в която изразява мнение, че жените не трябва да служат в битка, предаде Ройтерс.
Напускането му идва само шест месеца след като зае поста. Това поставя авиокомпанията в ситуация да търси спешно подходящ експерт за този изключително важен пост за четвърти път в рамките на по-малко от три години и то точно в момент, когато се бори за репутацията си и бизнес стабилизиране след спирането от полети на Боинг 737 Макс (Boeing 737 MAX) след две смъртоносни катастрофи.
"Статията ми е заблуденият принос на 29-годишен военен пилот от периода на Студената война към дебат, който се водеше тогава", посочва Гоулайтли в изявление", което е част от съобщението на Боинг.
"Тезата ми бе смущаващо грешна и обидна. Статията не е отражение на това кой съм. Въпреки това обаче реших в интерес на компанията да се оттегля", обяснява той.
В писмо до служителите той отбелязва, че изключването на жените от правото да носят пагон тогава е било правителствена политика, широко подкрепяна от обществото, но също и погрешна. Жалбата се оказва, че е подадена анонимно, но е мотивирана от "етични съображения",
Той е решил да се оттегли след дискусия с главния изпълнителен директор на Боинг Дейвид Калхун и други ръководители на компанията, пише БТА.
 

 

още от Общество