Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

София отчете, че е продала 30 000 зелени билета

100

30 000 души са си купили "зелен билет" и така са подкрепили борбата с мръсния въздух, отчете пред БНТ заместник-кметът на София Евгени Крусев. Той поясни, че половината от тях са "нови" пътници - т.е. хора, които обичайно не разчитат на градския транспорт. Те са ползвали основно метрото. 

За появилия се дефицит на "зелени билети" Крусев каза, че имало организация за ново зареждане в рамките на деня.  

"Имахме задачата да снабдим над 500 превозни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно през деня", посочи той. 

Зам.-кметът изтъкна, че в борбата със замърсения въздух се включва и общинският транспорт - всички нови превозни средства са "еко, движат се с природен газ или с ток“. 

"Не купуваме дизелови автобуси, обновяването на автобусния парк тече с пълна сила. 160 нови превозни средства предстои да се закупят. Засега има около 200 дизелови автобуса по отдалечени линии, предстои да бъдат и премахнати, но не се знае какъв е срокът", уточни той.

Предстоят реконструкции на паркове, както и озеленяване в "Младост" и "Западен парк". Залагат се и средства за озеленяване и на междублокови пространства, подчерта още Крусев. На фона на това негово изявление в столичния „Младост“ тази сутрин имаше нов протест заради предстоящото ново строителство в междублоковото пространство.

още от Общество