Затвори

За българи, които помагат на българи - Посолството на САЩ и “Америка за България“ стартират финансова програма

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности по време на COVID-19. Помощ ще се предоставя и за проекти, които вече се изпълняват, съобщават от американската дипломатическа мисия в София. 

Проектите трябва да са вече в процес на реализация. Няма да се предоставя подкрепа за проекти, които все още не са започнати. Ще бъдат разглеждани предложения за предоставяне на подкрепа в размер на 1,000 - 5,000 лв.

Номинации ще се приемат до 13 часа в понеделник, 30 март, на уебсайта http://www.BGStandingTogether.org/

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, каза посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Имената на наградените и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели.

 

още по темата
още от Общество