Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Светкавични арести след наказателен погром в столично заведение – Борисов така нареди!

Снимка:  Shutterstock

Четирима мъже бяха задържани само няколко часа след показен погром в известно столично заведение на столичния бул. „Тодор Каблешков”. Сред арестуваните е и поръчителят на „наказателната акция”, който се оказа съдружник на собственика на заведението, стана ясно на извънреден брифинг в Министерски съвет. Имената на арестуваните обаче все още не се оповестяват официално. 

Нападението стана в късния следобед вчера, когато към 18 часа група мъже нахълтали ненадейно в заведението и започнали да трошат маси и столове. На кадри от видеокамери на заведението, се вижда как „щурмовата” група хвърля столове и по витрините на ресторанта и опустошава с ножове мека мебел пред очите на смаяни клиенти. По време на атаката са отправяни и заплахи, включително и предупреждението: "Шефът да се обади на когото трябва, за да се разберат!".

Неуредени бизнес интереси стоят зад нападението, сподели още снощи пред тв камери собственикът на заведението. „Страхувам се за живота си и за сигурността на семейството си, удвоил съм охраната и на заведението и на близките ми”, сподели още той.

Премиерът Борисов свика спешно съвещание тази сутрин с представители на службите и нареди полицията да предприеме бързи действия, за да установи всички извършители на погрома в столично заведение.

Общо шестима са били преките нападатели, като трима от тях вече са задържани съобщи каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, след срещата при премиера в Министерския съвет. Акцията по установяване на всички нападатели продължава, така че е възможно в съвсем кратък срок, всички участници във вандалската проява да са в ареста, добави той.

„Недопустимо е през 2019 г. да се случват подобни неща. Тези времена отдавна отминаха. Няма да допуснем такива действия и няма да ги толерираме”, предупреди Иванов.

Шефът на столичната полиция, старши комисар Георги Хаджиев потвърди, че зад вандалщината стоят неуредени бизнес отношения. Задържаният поръчител е бил съдружник на собственика на потрошеното заведение в строителен бизнес, като имало две общи фирми. Работили са по сериозни проекти, но напоследък се натрупали разногласия по нереализирани проекти, сподели още Хаджиев в предаването „Тази сутрин” по bTV, без да разкрива подробности.

Собственикът на заведението също бе привикан в СДВР за показания.

Сигналът за нападението снощи не е бил подаден в МВР, а към частната охранителна фирма на заведението. Случаят е бил оповестен и в социалните мрежи. В тази ситуация се наложи полицията да се самосезира, за да предприемем бързи действия коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

още от Общество
09
Понеделник
Декември