Затвори

Тарантино, Том Джоунс и още обвинения за сексуален тормоз

Снимка: Guliver / Getty Images

Куентин Тарантино призна, че е знаел от десетилетия за практиките на приятеля си Харви Уайнстийн, обвиняван от десетки актриси за сексуален тормоз и изнасилване. Режисьорът заяви, че съжалява, че е премълчавал.

"Знаех достатъчно, за да реагирам, вместо да не правя нищо", каза Тарантино в интервю за „Ню Йорк Таймс“. По думите му това е било повече от слухове и клюки: „Не беше просто „говори се“. Знаех, че е правил това няколко пъти".

След Ню Йорк и Лондон, и полицията в Лос Анджелис започна разследване срещу продуцента Уайнстийн за сексуално насилие през 2013 по показанията на жертва, чието име не се съобщава.

Още една знакова фигура от развлекателната индустрия, музикантът Том Джоунс, заговори пред Би Би Си за сексуалното насилие.

Днешните обвинения трябваше да бъдат изречени още преди години. Съвсем същото се случва и в музикалната индустрия. Тормозът и злоупотребата със служебно положение, за които сега се говори в Холивуд, са обичайни в света на музиката, казва певецът.

Винаги е имало хора, които разказват, че са били склонявани да правят неприятни нека, за да запишат албум, точно както други са били принуждавани да го правят за роля във филм, продължава Том Джоунс.

На въпрос дали и той се сблъсквал с подобно отношение, музикалната легенда казва: „Да. В началото на кариерата ми – да“.

„Имаше няколко такива ситуации. Но ги избягваш, просто си тръгваш. Всичко, което се случва с жените, се случва и с мъжете.“

Той добавя, че всеки трябва да разбере, че не е длъжен да се съгласи с неприлично предложение само защото му се струва, че е принуден и това е вярно не само за шоу бизнеса, а за всичко в живота.

„Духът излезе от бутилката“, коментира Том Джоунс.

Точно това започва да се случва след обвиненията към Уайнстийн. В социалните мрежи растат лавинообразно свидетелствата за сексуален тормоз след създаването на хаштага #metoo.

Във Франция дъщерята на бивш министър на Саркози – Ерик Бесон, обвини друг бивш министър от времето на Митеран.

Ариан Форниа разказа, че бившият министър Пиер Жокс се опитал да я опипа няколко пъти по време на оперен спектакъл в Париж. Отблъснала го любезно, той продължил. На третия път махнала ръката му по-рязко и леко извикала. Всички я погледнали, той спрял. След 10 минути обаче подновил опитите, тя забила нокти в ръката му.

По това време Форниа била на 20, а Жокс – на 75. Днес той е на 83. Жокс е бивш министър в няколко правителства, една от големите фигури на левицата. Бащата на младата жена потвърждава думите й, Жокс нарича разказа лъжа.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово на Schneider Electric

Снимка: Юлиян Донов

Теофил Петров е изпълнителен директор на Green Life Development. Част е от екипа от 2007 г., като преди това заема позицията финансов директор. Има дългогодишен опит като старши финансов експерт, финансов мениджър и финансов директор в български холдинги в сферата на производството, търговията и енергетиката.

Снимка: Юлиан Донов

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.02.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.02.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69998
0.588242
CNY
10
2.51024
3.98368
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22405
0.44963
RUB
100
2.81625
35.5082
USD
1
1.59023
0.62884