Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ултрамодерен микроинструментариум ще спасява пациенти в „Пирогов”

Снимка: Мениджър Нюз

Клиниката по неврохирургия на Университетската спешна болница "Пирогов" получи дарение ултрамодерен микроинструментариум, съобщиха от болничното заведение.

С него водещите специалисти в областта на неврохирургията вече ще могат да оперират деца и възрастни с туморни, съдови и гръбначни заболявания. Специалният инструментариум ще допълни модерната техника, която беше закупена за Клиниката по неврохирургия в началото на тази година.

Според светилото в областта на неврохирургията проф. Николай Габровски това дарение ще разшири възможностите за по-прецизна и сигурна оперативна намеса. Професорът подчерта значимостта на акта на дарение и желанието да се помага на другите.

Дарението направи г-н Йордан Бончев. Той организизра свои приятели и партньори с благородната идея да подари шанс за живот и здраве на непознати хора. Близо половин месец след като организира набирането на средства, г-н Йордан Бончев купува модерния инструментариум. Реалната пазарна стойност на микроинструментариума е над 80 000 лв.

още от Общество
20
Понеделник
Януари