нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вечер на добродетелите - в изцяло онлайн формат тази година

Изображение: Фондация "За нашите деца"

За първи най-голямото благотворително събитие за годината на фондация "За нашите деца" - Вечер на добродетелите, ще се проведе в нов формат. То ще протече изцяло онлайн тази неделя, 29 ноември, с начален час 20.00 в платформата за виртуални събития MP Studio Events. Събитието ще се излъчва на живо от специално изградена сцена в Sofia Event Center, а всеки гост ще може да проследи специално подготвената програма от своя дом. Вече 11 години всяка есен Вечер на добродетелите събира над 400 социално ангажирани лидери и визионери в нашето общество - представители на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културния и обществения живот, за които децата са най-ценния капитал.

И тази година кауза на Вечер на добродетелите остава ранното детско развитие. Организаторите искрено вярват, че освен сигурността на семейството, интензивната стимулация, благодарение на която най-малките учат активно за света около тях и развиват своя потенциал, е ключова инвестиция за успеха им в обществото, в образованието и професионалната реализация след време. Целта, която си поставят тази година е с набраните от Вечерта средства през следващата година да бъдат подкрепени поне 1000 деца и техните семейства, за да се развиват пълноценно още в ранното си детство - възрастта от 0 до 7 години. В Комплексите за ранно детско развитие в София и Пловдив специалистите на фондацията – социални работници, психолози, рехабилитатори и фамилни терапевти ще подкрепят деца с трудности в развитието, деца в риск от изоставяне, деца в риск от отпадане от образователната система, живеещи в бедност и изолация.

Темата на тазгодишната Вечер на добродетелите е „Очите на бъдещето“ и ще представи под формата на интерактивен разказ новата визия на фондацията за бъдещето в следващите години и за философията, че само хора могат да помогнат на други хора. Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“, ще представи и идеята за новата мрежа от инвеститори в ранното детско развитие, която ще стартира през 2021 година в партньорство с международната организация The Human Safety Net.

Водещи на събитието ще бъдат известните актьори Елена Петрова и Калин Врачански, а традиционното благотворително наддаване, което ще се реализира по нов начин във виртуална среда, отново е поверено на Игор Марковски. В подкрепа на инвестициите в ранното детско развитие и значението им за разгръщането на пълния потенциал на децата на по-късна възраст, гостите ще чуят гласът на златния учител на България, г-н Теодосий Теодосиев-Тео. Със специално разработена за събитието хореография във вечерта ще се включи и един от най-известните танцьори у нас Реми Тоин, а актьорите от музикалния театър Илона Иванова и Денко Проданов ще поднесат музикален подарък за гостите с изпълнение на два емблематични дуета от популярни мюзикъли.

Билетите за събитието са на стойност 150 лв. и могат да бъдат закупени онлайн чрез сайта на фондацията или по банков път. За потвърждение или допълнителна информация: charity@detebg.org. Повече за събитието може да научите тук.    

още от Общество