Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Жерар Депардийо поиска да стане турски гражданин

102

Снимка: Shutterstock.com

Френският актьор Жерар Депардийо иска да стане гражданин на Турция, предава "Дейли Телеграф". 

През октомври филмовата звезда ще се срещне по този повод с турския президент Реджеп Ердоган. Това разказва самият актьор в интервю за турски вестник, предава БТА.

Интервюто пред в. "Айдънлък", печатен орган на извънпарламентарната Работническа партия на Догу Перинчек, е взето по време на посещение на Депардийо в Пхенян, Северна Корея, по случай 70-ата годишнина от създаването на Корейската народнодемократична република (КНДР).

Визитата е била на 9 септември. Актьорът е бил на тържествата с група на Дружеството за приятелство и сътрудничество КНДР-Франция.

В. "Айдънлък" откроява скромното поведение на Депардийо в Пхенян. Противно на други филмови звезди той не капризничел, хранел се на обща маса с другите гости, отказал лека кола и пътувал с групата в общ автобус.

Като изтъква, че освен френско, Депардийо има също и руско гражданство, кореспондентът на "Айдънлък" пише, че сега актьорът желае да стане и турски гражданин.

"През октомври ще бъда в Турция и ще разговарям по този въпрос с президента Ердоган", е заявил той, като отбелязал, че притежава също и алжирско гражданство.

още по темата
още от Общество
27
Четвъртък
Юни