Финално: 10 кандидати за мястото на Тереза Мей

Финално: 10 кандидати за мястото на Тереза Мей

Финално: 10 кандидати за мястото на Тереза Мей

Десет кандидати бяха номинирани вчера да участват в надпреварата за наследник на Тереза Мей като лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания. Това съобщи т.нар. Комитет 1922 на торите, цитиран от Ройтерс.

Сред кандидатите са фаворитът и бивш външен министър Борис Джонсън, наследникът му на поста Джереми Хънт, министърът на околната среда Майкъл Гоув, бившият министър за Брекзит Доминик Рааб, министърът на здравеопазването Мат Ханкок и този на вътрешните работи Саджид Джавид.

Останалите кандидати са министърът на международното развитие Рори Стюарт, бившият министър Естер Маквей, бившият лидер на Камарата на общините Андреа Ледсъм и депутатът от консерваторите Марк Харпър, предаде БТА.

По-рано от състезанието обяви, че се оттегля депутатът Сам Джима. Той беше единственият кандидат, който подкрепяше идеята да бъде организиран нов референдум за Брекзит.

В четвъртък ще бъде първият тур на гласуванията сред депутатите на торите, в които те постепенно ще стесняват броя на кандидатите, докато не останат само двама. Последните двама, които останат, след това ще се явят на вътрешни избори, на които ще гласуват членовете на партията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ