40 членове на БСП-София напуснаха партията

40 членове на БСП-София напуснаха партията

40 членове на БСП-София напуснаха партията

40 социалисти от БСП-София са напуснали структурата на партията в знак на неодобрение на лидерката Корнелия Нинова и разцеплението в партията. Всички те са били част от червената организация в столичния район „Триадица“.

Става въпрос за членовете на 2 основни партийни организации, а начело на едната е Александър Вачев, който бе издигнат за кандидат за районен кмет от БСП на последните местни избори, съобщава „24 часа“.

„Напускаме, защото искаме да останем социалисти. Аз съм отговорен човек и решението, което съм взел, е тежко, но го вземам именно понеже съм отговорен към партията и другарите си“, обявни Вачев, според който процес на напускане тече не само в „Триадица“, а и в други райони в София.

В БСП-Триадица членуват още Румен Овчаров и Христо Проданов, който е сред новите попълнения в Изпълнителното бюро.

Първи от формацията преди дни си тръгнаха шестима души, сред които Красимир Янков, като петима от тях хвърлиха партийните книжки. В БСП остана Валери Жаблянов, но като независим член, припомня „Нова“.

В новия Национален съвет не влязоха видни политици на партията, сред които двама нейни председатели – Сергей Станишев, който оглавява Партията на европейските социалисти в европарламента, както и Михаил Миков.

По-късно през деня председателката на БСП „Триадица“ Диана Тонова отрече информацията за напуснали 40 души. „Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП „Триадица“, очевидно под въздействието на Александър Вачев, който беше застъпник на Красимир Янков по време на прекия избор за председател на БСП, явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрания, затова казах, че информацията е невярна и манипулативна“, обясни тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ