АБВ обяви подкрепа за Мая Манолова, Ивайло Калфин ще води листата за общински съветници

АБВ обяви подкрепа за Мая Манолова, Ивайло Калфин ще води листата за общински съветници

АБВ обяви подкрепа за Мая Манолова, Ивайло Калфин ще води листата за общински съветници

Подкрепа на кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София и издигане на Ивайло Калфин за водач на листата за общински съветници – такава е обявената днес от АБВ формула за участие във вота наесен.

Решението партията да не издига собствен кандидат за кмет в столицата е много добре обмислено, а подкрепата за Мая Манолова е стремеж да се даде нужната на София атмосфера, обясниха от партийното ръководство на пресконференция днес.

Столична община не трябва да е поделение на Министерски съвет, коментира лидерът на АБВ Румен Петков, но все пак отбеляза, че цени високо усилията, които полага Йорданка Фандъкова.

„Нашата кампания не е срещу, нашата кампания е за столицата ,за друга атмосфера на столицата, за друга технология, за друг режим на обвръзка - работа, район, Столична община и за публичност при взимане на решенията и ясното обясняване за инвестициите и приоритетите, които ще се заложат в работата на мандата", допълни Петков. Акценти в предизборната визия на АБВ за столицата са подобряване на инфраструктурата и борба с презастрояването.

Ще се явя много мотивиран в местните избори в столицата, обеща на свой ред Ивайло Калфин. "Мотивиран съм, защото имам опит и от националната и от европейската политика. Имам представа как изглеждат най-малкото и как се живее в различни градове в Европа и по света. Имам амбиция в София да се случат неща, които за съжаление към момента не се случват. Има нужда от различен вид среда, управление за София. Не отричаме това, което се случва - хубави неща като метрото и асфалтирането на някоя улица, но като цяло начинът, по който изглежда столицата ни не е това, в което бихме искали да живеем", отбеляза Калфин. Листата на АБВ за изборите е готова, в нея са „хора, които познават добре приоритетите на града“, посочи той и цитира имената на Юлиан Плачков, спортния журналист Явор Цаков и д-р Николай Цоцомански, няколко пъти обявяван за Лекар на годината.

АБВ тепърва ще се регистрира в следващите дни за участие в изборите за местна власт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ