И театрите ще бъдат отворени. Скоро

И театрите ще бъдат отворени. Скоро

И театрите ще бъдат отворени. Скоро

Здравният министър Кирил Ананиев намекна, че скоро може да бъде разрешено на театрите и оперите да отворят врати за посетители. 

"Имаме нужда от възстановяване на нормалната дейност на сценичните изкуства на закрито. Работим по този въпрос. Без да казвам конкретна дата, но скоро ще можем да влезем в театрите и оперите, разбира се при спазване на определени санитарнохигиенни и други противоепидемични мерки", заяви той по време на парламентарния контрол днес.

Той отговори на въпрос на актрисата и депутат от БСП Нона Йотова, която попита дали има нарушаване на разпоредбите му във връзка с пускането на публика в предаването "Като две капки вода" на 11 май, в деня, когато с негова заповед бяха разрешени представления и концерти, но на открито и при 30% заетост на местата, както и този понеделник - 18 май. 

Ананиев обясни, че РЗИ-София е дало разрешение предаването да бъде заснето с публика, но след преглеждане на записите, било установено, че сред публиката имало хора без маски, както и че не при всички в залата имало достатъчно дистанция, за което щяло да бъдат създадени съответните актове

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ