Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ананиев се закани да връща част от мерките при над 200 болни на ден

Снимка: Shutterstock

Преминаване на границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от ограничителните мерки. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти, който присъства на откриването на новия ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Вече дни наред бройката на заразените с COVID-19 у нас надхвърля 150 за денонощие с изключение на този понеделник, когато от здравното министерство отчетоха по-малък брой, но и при по-малко направени тестове.

Припомняме, че вчера, след среща на Националния оперативен щаб с премиера, беше решено извънредната епидемична обстановка да се удължи до края на месец юли. Това се прави, за да се запази възможността министърът на здравеопазването да може да регулира със заповеди епидемичната обстановка.

Здравният министър препоръча да се намалят до минимум масовите мероприятия, а на областните щабове - да засилят контрола на територията на своята област при необходимост да въвеждат нови мерки, съобразявайки се с обстановката в техния регион. 

 

 

още по темата
още от Политика