"Атака" иска мораториум върху сделките с държавни имоти

Атака иска мораториум върху сделките с държавни имоти

"Атака" иска мораториум върху сделките с държавни имоти

Независимите депутати от "Атака" внесоха в парламента проект за решение за налагане на мораториум по отношение на всякакви сделки с имоти, представляващи публична и държавна собственост до свикването на следващо обикновено Народно събрание. Мотивите им са, че в последните месеци интензивно се продават държавни имоти от всякакви ведомства без да има прозрачност и достатъчно информация за сделките.

Депутатите от "Атака" настояват след избирането на следващото НС продажбите на държавни имоти да се извършват от единен орган, който ще бъде като обща банка за всички държавни имоти и ще носи отговорност и информира за всички сделки.

"Последните месеци интензивно започнаха да се продават държавни имоти от редица ведомства. Организират се предварително уговорени конкурси. Не се защитава общественият интерес", каза пред журналисти в парламента депутатът Десислав Чуколов.

Подобно предложение от "Атака" внесоха и миналата година, но то бе за мораториум на държавните имоти в период от една година. Този път идеята им е да се формира агенция или ведомство, което да отговаря за продажбата на имотите и да става чрез показва къде, какво и кога се продава.

"Един път продадено никога няма да се върне на държавата. Да бъде наложен мораториум на тези продажби, докато не се създаде държавно звено, което да контролира продажбите на държавни имоти", добави депутатът от "Атака".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ