нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Байдън може да върне САЩ в правия път, заяви Обама

Снимка: Guliver / Getty images

Барак Обама помогна вчера на Джо Байдън да събере 7,6 милиона долара дарения от над 175 000 души, предаде Ройтерс и отбеляза, че потенциалният кандидат за президент на демократите за пръв път събира толкова голяма сума за една проява.

"Няма човек, в когото да вярвам повече, че е способен да изцери тази страна и да я върне обратно в правия път, от моя приятел Джо Байдън". Това каза бившият президент на САЩ на виртуалната проява за набиране на средства за кампанията на демократа Байдън за президентските избори, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Това бе тест за способността на Обама да използва популярността си в помощ на своя бивш вицепрезидент. Докато бе в Белия дом, Обама изпитваше на моменти затруднения да даде тласък на кандидати от Демократическата партия и загуби контрол върху Камарата на представителите през 2010 г. и Сената през 2014 година.

Но в ерата на Доналд Тръмп демократите смятат, че популярността на Обама, особено сред чернокожите и младите избиратели, може да е от помощ на Байдън, отбеляза АП.

още по темата
още от Политика