Борисов и Нинова се скараха в парламента

Борисов и Нинова се скараха в парламента

Борисов и Нинова се скараха в парламента

Истински скандал се разрази между премиера и лидер на управляващата партия Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова заради управлението на страната. В декларация от парламентарната трибуна Нинова обвини управляващите, че за 10 години управление страната се разпада, изтъквайки водния режим в Перник, проблемите в здравната система и корупционните скандали. Тя обвини премиера в неспособност да се справя с проблемите.

„Вие сте некомпетентни да управлявате и да контролирате процесите, а корупцията е ваша емблема. Играете танго - две напред, една назад”, заяви от трибуната.

Борисов, който днес се появи лично за участие в деня на парламентарен контрол, не остана длъжен на лидера на БСП и я обвини в дребнавост.

„Не мога да приема вашите оценки! То не е един, не е два, не е три, не е пет, не е 10 пъти! Интересува ме оценката, която са ни дали хората, не вие”, отвърна ядосано той.

„България е изпълнила всички условия за членството ни в Шенген“, заяви още Борисов отхвърляйки твърденията на Нинова, че корупцията у нас е причина Холандия да бъде против приемането на страната ни в шенгенското пространство.  

„Холандия по егоистични причини счита, че както Гърция е в Шенген, ако и България и Румъния са в Шенген - 2000 мигранти на ден влизат в Гърция, и ако това е шенгенско пространство, те ще стигнат до Холандия без да има къде да ги спрат. Холандия, като цяло, подкрепя България, имаме перфектни отношения, даже сега купихме и два кораба от тях за военните“, каза още Бойко Борисов. И добави, че България е единствената страна, която се справя добре с миграционния поток.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ