Борисов е поискал от чешкия премиер документи по сделката с активите на ЧЕЗ

Борисов е поискал от чешкия премиер документи по сделката с активите на ЧЕЗ

Борисов е поискал от чешкия премиер документи по сделката с активите на ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с чешкия си колега Андрей Бабиш, за да бъдат предоставени документи по сделката с активите на ЧЕЗ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

„Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат използвани в дискусията, която ще се проведе в българския парламент, за да отпаднат абсолютно всички спекулации относно тази сделка, която е извършена на територията на Чехия”, добави Цветанов.

Той съобщи, че коалиционните партньори ще предложат на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на специалните служби да бъдат изслушани органите, които имат отношение към проверката на сделката за ЧЕЗ.

„Преди минути приключи заседанието на Политическия консултативен съвет, на който беше обсъдена темата за ЧЕЗ и темата с подадената оставка на Теменужка Петкова. С това, което дискутирахме и извода, който направихме е, че в предстоящата седмица, в четвъртък ще предложим с колегата Волен Сидеров като председатели на парламентарните групи в парламентарното мнозинство да бъде направено изслушване на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на специалните служби на всички представители на органите, които имат отношение към проверката, която в момента се извършва", заяви Цветанов.

„В тази връзка взехме решение да поканим и представител от президентската институция, защото смятаме, че когато се дискутира такава важна тема и виждаме ангажимента и на президента с вчерашното провеждане на няколко работни срещи с представители на дадените институции, които имат пряко отношение към проверките, които трябва да бъдат осъществени, да може и неговият представител да бъде информиран от съответните органи, за да можем действително да намалим напрежението и да няма интерпретации в публичното пространство”, каза още Цветанов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ